NULL

Ismerd meg a DUE Rádiót!

Működik nálatok sulirádió? Akkor biztosan hasznát vennétek azoknak a DUE által rendszeresen készített, profi technikával és szakemberekkel összeállított műsoroknak, valamint azoknak a jogtiszta zenéknek, amiket a DUE Rádió biztosít tagjainak! És vajon a számtalan további szolgáltatásnak, ingyenes és kedvezményes rendezvényeknek, újságnak, ajándékoknak?

Ha a sulirádiótok csatlakozik a DUE Rádió Országos Iskolarádió Hálózatához, akkor a tanév során havonta – évente 10 alkalommal – ingyen kaptok egy műsorcsomagot, a szünetben lejátszandó műsorokkal, valamint más hasznos hangos anyagokkal, információkkal, zenékkel. A műsorok között találtok szórakoztató (sztárinterjú, ünnepi, alkalmi tematikus műsorok stb.), ismeretterjesztő (Európai Unió, drogprevenció, továbbtanulás stb.), szakmai (rádiós retorika, tanácsadó műsorok), és információs (pályázatok, rendezvények, hírek, programok) anyagokat is. Az műsorcsomag anyagait korlátlanul és ingyenesen felhasználhatjátok a sulirádiótokban.

Cserébe mindössze annyit kell vállalnotok, hogy bizonyos műsorokat megadott rendszerességgel lejátszotok az iskolarádiótokban, a lejátszást pedig vissza kell igazolnotok. (A visszaigazolás történhet az interneten keresztül, e-mailen vagy postán is.)

A DUE Országos Iskolarádió Hálózat tagjai – miután megállapodást kötöttek erre az ingyenes szolgáltatásra – hozzáférést kapnak a DUE Rádió honlapján a tagoknak szóló felülethez. Ide bejelentkezve egyszerűen, mp3 formátumban le tudjátok tölteni az aktuális (vagy akár a korábbi) műsorokat is, és a visszaigazolásokat is kényelmesen megtehetitek, valamint jelentkezhettek a hálózat tagjainak szóló akciókra és programokra.

Ha a sulirádió stúdiójában nem rendelkeztek megfelelő internetes kapcsolattal, akkor a havi műsorcsomagot megkaphatjátok CD-n is. A CD-t minden hónap elején postázzuk az iskolátokba. A CD-hez mellékelünk egy válasz-levelezőlapot, ennek kitöltésével és visszaküldésével is lehet igazolni a műsorok lejátszását.

A DUE Országos Iskolarádió Hálózatának több mint 180 diákrádió tagja szerte az országban. Hálózatunkhoz bármely iskola csatlakozhat, ha van működő iskolarádiója és vállalja a Hálózat szerződési feltételeit.

Szóval ne habozzatok! Csatlakozzatok Ti is!

 

Mit kapnak a tagok?

A műsorcsomagok mellett ingyenes és kedvezményes rendezvényeket, újságot, ajándékokat.

• a tanév hónapjaiban a DUE Rádió ingyenes, netről letölthető műsorcsomagját, vagy a műsorokat CD-n postai úton

• a műsorcsomagban található ismeretterjesztő, ünnepi, szórakoztató és tematikus műsorokat, zenéket szabadon használhatjátok az iskolarádióban

• kérésre az iskolába minden hónapban postázzuk több példányban a DUE Tallózó című, fiataloknak szóló magazinunkat, mely az ország diáklapjainak legjobb írásaiból válogat

• a sulirádiósoknak akciós belépési lehetőséget a DUE Médiahálózat egyéni tagjai közé

• a sulirádiósokat és patronáló tanárukat (előre megadott létszámban, általában 5-10 főt) ingyenesen meghívjuk az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra

 

Mit várunk mi?

Csak két dolgot kérünk cserébe.

• a műsorcsomag megjelölt műsorainak lejátszását (általában 2-5 műsor)

• a lejátszások havi egyszeri visszaigazolását – itt, az interneten, vagy postai úton, válasz-levelezőlapon


 

Hogyan lépj be?

A megállapodást eredetiben aláírva kell visszaküldeni a DUE Rádiónak, és a beérkezést követően már küldjük is hozzáférést a DUE Rádió honlapján a tagoknak szóló felülethez, illetve külön igény esetén CD-n a műsorcsomagot.

Az Országos Iskolarádió Hálózatba való belépés és tagság díjtalan. A műsorcsomagban található anyagokat, illetve a CD-t a DUE Rádió díjmentesen biztosítja a diákrádiók számára. A díjmentességet az információs műsorok bevételeiből tudjuk biztosítani, ezért fontos, hogy ezeket a vállalt időpontokban lejátsszák az iskolarádióban.

A megállapodás letölthető innen: [megallapodas]

 

A DUE Rádió műsorai

A DUE Rádió műsorát az interneten, illetve CD-n juttatjuk el a Hálózat tagiskoláinak. A műsorok 5-10-15 perces önálló programok, igazodva az iskolai szünetek hosszához. A műsorok sokfélék, színesek, leggyakrabban a következő tematikájúak szoktak a havi repertoárban szerepelni:

• sztárinterjú: zenészek, sportolók, színészek, médiaszemélyiségek szólalnak meg

• ismeretterjesztő, szolgáltató és felvilágosító műsorok: havi 2-3 féle, lehetséges témák: egészséges életmód, drogprevenció, pénzügyi és banki alapismeretek, fogyasztóvédelem, munkavállalási ismeretek, nyelvtanulás stb.), heti 1 alkalommal kell lejátszani

• információs blokk: tanfolyamainkról, táborainkról, pályázatainkról, rendezvényeinkről, sok-sok zenével a toplistákról

• ünnepi műsorok: az adott hónapban aktuális eseményhez kapcsolódva

• tanácsadó műsor: profi rádiós szakemberek segítik a diákrádiósok munkáját (nyelvi, rádiós retorika, szerkesztési alapismeretek, riportkészítési tanácsok stb.)